Кафе, ресторани, закусочні та інші точки громадського харчування будуть популярні завжди. Сюди можна зайти швидко перекусити, неспішно пообідати або повечеряти в приємній обстановці, зустрітися з приятелями і випити кави або вина. Усі такі заклади мають дотримуватися вимог вітчизняних санітарних стандартів – інакше їхню роботу буде припинено. Для підтримання ресторанів і кафе в чистоті постачальники товарів horeca пропонують величезну кількість різних витратних матеріалів, що полегшують прибирання і забезпечують комфорт клієнтів.
Які витратні матеріали потрібні для кафе, барів і підприємств фастфуду?
У кафе, барах, ресторанах не обійтися без певного сегмента витратних матеріалів. Щоб правильно підібрати госптовари для ресторанів і точок громадського харчування, слід детальніше ознайомитися з асортиментом таких витратних матеріалів.
Паперово-гігієнічна продукція
За рахунок використання паперових засобів гігієни можна значно заощадити. Така продукція широко застосовується в поєднанні з диспенсерами, які дозовано подають паперові рушники та серветки, тим самим скорочуючи їхні витрати.
Ознайомитися з продукцією інтернет-магазину Horeca Good Trade: https://horecatrade.od.ua/product-category/sanitarno-gigienicheskaya-produktsiya/
Дозатори та диспенсери
Сучасні виробники пропонують широкий асортимент металевих, пластикових, комбінованих дозаторів і диспенсерів, що ідеально впишуться в інтер’єр будь-якого закладу та економитимуть витратні матеріали.
Ознайомитися з продукцією інтернет-магазину Horeca Good Trade: https://horecatrade.od.ua/product-category/oborudovanie/oborudovanie-dlya-sanitarny-h-komnat/
Засоби для миття посуду
На кухні будь-якої точки громадського харчування не можна обійтися без засобів для миття посуду. Тут повинні бути присутніми високоякісні засоби, що дають змогу максимально якісно й ефективно вимити посуд та інше кухонне обладнання.
Ознайомитися з продукцією інтернет-магазину Horeca Good Trade: https://horecatrade.od.ua/product-category/bytovaya-himiya/moyushhee-dlya-posudy/
Прибирання на кухні: мийні засоби
Щоб підтримувати чистоту на кухні ресторану або кафе, її необхідно дуже часто і ретельно прибирати. Для такого прибирання застосовуються професійні хімічні мийні засоби, продукція для дезінфекції, чистячі засоби для грилів, печей та іншого обладнання. Використовуючи якісні засоби, можна домогтися не тільки виняткової чистоти, а й істотної економії фінансів.
Витратні матеріали для персоналу та адміністрації
Під час організації роботи ресторану мають бути дотримані всі вимоги санітарно-епідеміологічних стандартів, тому використання спеціалізованих витратних матеріалів обов’язкове. Для грамотного підбору витратних матеріалів, варто більше дізнатися про те, які засоби необхідні персоналу та адміністрації в пунктах громадського харчування.
Кухня і персонал. Безпосередньо на кухні використовуються:
- витратні матеріали, які необхідні, щоб запікати страви в духовці (рукава, пергаментний папір, фольга та інші матеріали);
- плівка з поліетилену харчового призначення – з її допомогою упаковують і зберігають продукти;
- пакети для льоду – необхідні, щоб приготувати лід, який використовується в прохолодних напоях і коктейлях.
Кухарі та інший персонал кухні користуються фартухами, рукавичками, шапочками, захисними масками та іншими захисними і гігієнічними засобами.
- Расходники для доставки. Багато ресторанів і кафе доставляють свої страви безпосередньо додому клієнтам. Для сохранности аппетитного внешнего вида следует использовать специальную пластиковую или картонную посуду и тару. Звісно, до страви додається набір із серветок, зубочисток, одноразової виделки, ложки або паличок для суші. Для пакування замовлення зазвичай користуються пластиковими пакетами-майками або крафт-пакетами.
- Работники зала и администрация. Робота барменів, бариста й офіціантів нерозривно пов’язана з різними бризками та плямами від продуктів харчування. Тому для захисту одягу персоналу користуються фартухами, білими бавовняними та нейлоновими рукавичками й іншими спеціалізованими аксесуарами для барів і ресторанів, що дають змогу мати охайний вигляд. Адміністратору для обліку та ведення записів може знадобитися різне канцелярське приладдя.
- Прибирання приміщень. Співробітники, які займаються прибиранням, регулярно використовують мийні та чистячі засоби, тому мають бути оснащені халатами, фартухами і гумовими рукавичками. Безпосередньо для прибирання користуються серветками, мочалками, металевими губками, ганчірками і сміттєвими пакетами. У туалетах слід постійно перевіряти наявність паперу, паперових рушників та освіжувача повітря.
Витратні матеріали для гостьового залу
Витратні матеріали для ресторанів, кафе і барів, які використовуються в гостьових залах, практично ідентичні. Виробники пропонують широкий вибір скатертин, паперових серветок, зубочисток, коктейльних трубочок, бамбукових паличок та інших необхідних аксесуарів. Достатня кількість витратних матеріалів розміщується на столі або барній стійці. Якщо гостьова зала укомплектована кулером, у ній постійно мають бути одноразові стакани.