Використання в побуті товарів для приготування їжі – це вже давно не розкіш, це невід’ємні помічники, на кухні, які допомагають домогтися бажаного, неперевершеного результату під час приготування їжі, а пізніше – без особливих зусиль і витрат побутової хімії позбутися забруднення.
Пергамент – виготовляється з чистого целюлозного паперу-основи. Це кулінарний папір із двостороннім силіконовим покриттям, завдяки чому цей харчовий пакувальний матеріал не пропускає вологу і є водо- та жиронепроникним.
Крім того, вирішивши купити пергамент для випічки, слід знати, що він має такі якості, як:
- міцність;
- довговічність;
- є “дихаючим”;
- екологічно чистим.
Также пищевой пергамент используется не только для выпечки, но и для приготовления других блюд, замораживания продуктов. Основними його параметрами є ширина, довжина і щільність.
Вимоги до пергаментного паперу
Сьогодні паперова продукція виконує не тільки санітарно-гігієнічну функцію, є невід’ємним елементом на кожній кухні, а й демонструє успішність компанії, її турботу про клієнта, рівень його безпеки та гігієни.
Якість сировини, кількість паперових шарів, технологія виробництва – це все безпосередньо впливає на позиціонування бренду, під яким продається товар. Основні критерії оцінки такого товару є міцність, товщина та відчуття на дотик.
Класифікація паперових виробів
Вирішивши купити пергамент, слід знати, як узагалі класифікуються паперові вироби:
- відповідно до первинності сировини: з первинного волокна (целюлози), вторинного (макулатури), змішаного;
- за товщиною: одношарові та багатошарові (два і більше шари паперу);
- за кольором: білі, природного кольору і пофарбовані;
- за конструктивною особливістю: листові (Z, V збірки) і рольові (рулонні, на гільзі або без);
- за механізмом використання: ручні (побутові) і диспенсерні (механічні);
- за економічним критерієм: економ, стандарт, преміум;
- за сферою застосування: побутового, промислового, медичного призначення.
Пергаментний папір – це далеко не нововведення, цим пристосуванням кухарі користуються давно й успішно. Він являє собою спеціальний папір, який поставляється як у листах, так і в рулонах, і який навіть за високих температур не втрачає своїх властивостей.
Сфера використання пергаментного паперу
Пергаментний папір дуже популярний під час пакування продуктів харчування. Її використовують у ресторанному бізнесі та на підприємствах харчової промисловості, у торговельних мережах. Завдяки унікальним властивостям цього пакувального матеріалу можна зберегти смакові та ароматичні властивості їжі. При цьому вона не буде вбирати сторонні аромати і запахи.
Дуже часто пергаментний папір використовують для транспортування готової їжі із закладів громадського харчування до замовників. Саме пергаментний папір дає змогу зберегти приємний аромат і реальний смак приготованої їжі.
Сьогодні немає жодних складнощів із тим, щоб купити пергамент. Цей матеріал є досить міцним і простим у використанні. Його особливістю є те, що навіть при намоканні він не втрачає своїх властивостей. Гладкий пергамент у коробці з їжею – чудове рішення для збереження властивостей і аромату їжі.