Пакеты для заморозки особенности и нюансы выбора

Пакеты для заморозки особенности и нюансы выбора

В быту мы ежедневно сталкиваемся с необходимостью помещать продукты в морозилку для длительного хранения. Зараз виробники пропонують для цієї мети, крім звичайних пакетів, пакети для вакуумного заморожування, які виготовляють так, щоб їжа зберігалася триваліше і водночас не втрачала своїх харчових якостей.

Нижче ми розповімо, у чому полягають відмінності вакуумних пакетів для глибокого заморожування від звичайних пакетів, дамо кілька порад, як ними користуватися, і перерахуємо особливості зберігання продуктів у замороженому стані.

Пакети для заморозки – відмінність від звичайних харчових пакетів

Специальные пакеты для заморозки продуктов толще, чем обычные пакеты или пакеты с застежкой-молнией.
Додавання особливих компонентів до полімерів покращує їхні характеристики міцності та робить пакети жорсткішими й довговічнішими під час зберігання продуктів у морозильній камері. Також технологія виготовлення покращує герметичність і унеможливлює ламкість пластику за знижених температур.

Якісні пакети для заморозки від надійного виробника з меншою ймовірністю будуть проколоті або порвані, після тривалого перебування в морозильній камері. У результаті вони зберігають продукти свіжими протягом тривалого часу та запобігають появі морозних опіків від морозильної камери.

Пакети для морозильної камери також можуть запечатуватися кількома способами, і мають функцію блискавки, яка не допускає повітря морозильної камери. Есть вариант для застежки-молнии с функцией скольжения или есть застежка-молния, которую вы застегиваете пальцами.
Деякі застібки мають функцію подвійного ущільнення, що повністю унеможливлює потрапляння повітря в пакет.

вакуумні пакети

У чому особливості заморожування продуктів у пакетах?

Заморожування в пакетах – один із найпростіших, найшвидших, найуніверсальніших і найзручніших способів зберігання продуктів. Правильно заморожені продукти зберігають більше свого первісного кольору, смаку і текстури і, як правило, більше поживних речовин, ніж продукти, збережені іншими методами.

Заморожування і зберігання їжі в спеціальних пакетах уповільнює ріст мікроорганізмів і хімічні зміни, що впливають на якість або спричиняють псування продуктів.

Правильна упаковка для заморозки має вирішальне значення для збереження свіжості продуктів. У цьому разі слід використовувати тільки матеріали, що утримують вологу, присутню в їжі.

Зручність пакетів для зберігання продуктів

Пакеты для заморозки чрезвычайно универсальны. У них можна зберігати практично будь-які продукти. При цьому пакети для заморозки м’яса можуть підійти і для зберігання іншої їжі.

  • фрукти – чорниця, полуниця, персики, яблука тощо;
  • овочі – горох, морква, картопля, помідори тощо;
  • будь-які залишки після приготування;
  • молоко;
  • запіканки;
  • десерти;
  • випічку та кондитерські вироби.

Пакети для заморозки від Horeca Good Trade мають такі характеристики:

  • волого- і паронепроникні;
  • виготовлені з харчового матеріалу, тобто. призначені для використання з харчовими продуктами;
  • міцні та герметичні;
  • не стають крихкими і не тріскаються за низьких температур;
  • стійкі до олій, жирів і води;
  • захищають продукти від сторонніх присмаків і запахів;
  • легко заповнюються і закриваються.

Під час виготовлення вакуумних пакетів на виробництві використовують нетоксичні полімери, які безпечні для будь-якої їжі.

Як користуватися пакетами для заморозки

Як користуватися пакетами для заморозки

Під час заморожування продуктів у пакетах, можна застосувати деякі корисні рекомендації.

  1. Упаковуйте продукти в кількості, яка буде використовуватися за один раз.
  2. Упаковуйте продукти якомога щільніше, щоб зменшити кількість повітря в упаковці.
  3. Для більшості продуктів потрібен невеликий вільний простір між упакованими продуктами для розширення під час замерзання продуктів. Овочі у вільному пакуванні, як-от спаржа та броколі, шматки м’яса з кісткою, продукти в лотках і хліб, не потребують вільного простору.
  4. Перед запечатуванням пакета рекомендується провести неметалевим предметом, наприклад, гумовою ручкою скребка, навколо периметра, щоб виключити повітряні кишені.
  5. Під час пакування продуктів у пакети, ретельно видавлюйте з них повітря. Потрібно почати з нижньої частини пакета, натискаючи із зусиллям і просуваючись до верхньої частини пакета, щоб запобігти повторному потраплянню повітря.
  6. Слідкуйте за тим, щоб краї ущільнення були вільними від вологи або їжі і щоб вони добре закривалися.

Ви можете замовити та купити якісні пакети для заморозки, звернувшись до менеджерів компанії Horeca Good Trade. Вони порекомендують найбільш підходящі варіанти і відправлять замовлення в будь-яку точку країни.

Leave a Reply